U M U T

Genel Cerrahi

Op.Dr.İbrahim Çağatay ŞİŞMAN

Özgeçmiş

İlk-orta ve lise tahsilimi Ankara ve İzmir’de tamamladıktan sonra 1995 yılında girdiğim Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2001 yılında mezun oldum. Ordu Saraycık kasabası sağlık ocağında başladığım hekimlik görevime uzun yıllar Ankara’da devam ettikten sonra 2012 yılında tekrar Ordu’ya tayin oldum. Ordu Devlet Hastanesi’nde yaptığım 2 yıllık görev sonrası 2014 yılında Özel Ordu Umut Hastanesi ekibine dahil oldum. Halen de aynı kurumda Genel Cerrahi Uzmanı olarak görevime devam etmekteyim.
Genel Cerrahi asistanlık yıllarından itibaren her açıdan açık cerrahiye üstünlükleri ve özellikleri nedeniyle laparoskopik cerrahiye ilgim nedeniyle çeşitli kursları ve kongreleri yakından takip ettim. Bu nedenle de Ordu’da ilk laparoskopik böbreküstü bezi tümör ameliyatını(2013), ilk laparoskopik tüp mide ameliyatını(2015), ilk laparoskopik mini gastrik by-pass ameliyatını (2016) ,ilk Transit Bipartisyon ameliyatını (2017) ve kolorektal kanser ameliyatlarını (2018) gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadım.
Gelişen teknoloji ile beraber artık birçok ameliyat ve girişimi laparoskopik yollarla yapmak mümkün oldu.  Halen kliniğimizde Obezite ve Metabolik Cerrahi ameliyatlarını, Kolon ve Rektum kanser ameliyatlarını, Safra kesesi taşı, Apandisit, Mide fıtığı, Mide Reflüsü, Kasık fıtığı, Böbreküstü bezi kitleleri ve birçok tanısal laparoskopi ameliyatlarını kapalı yöntemle yapmaktayız. İlerleyen günlerde farklı hastalıklar için de laparoskopik yöntemleri kullanmanın hazırlığını da yapıyoruz.

Eğitim

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi (uzmanlık)

Deneyim